Talvilomalla Turussa

Olin jo kauemman aikaa potenut kaukokaipuuta Turkuun. Yllättäen tulikin mahdollisuus lähteä minilomalle Turkuun. Airbnb:n kautta löytyikin mukava pikku kaksio läheltä satamaa ja mikä parasta koirakin pääsi mukaan. Etukäteissuunnitelmia ei juuri ollut, joten pari päivää mentiin rennolla ohjelmalla eli fiiliksen mukaan.

Ensimmäisenä päivänä kävimme kävelyllä Ruissalossa Runsalan luonnonpuistossa. Kävelyn jälkeen myöhäinen lounas hoitui tunnelmallisessa Honkapirtissa. https://www.honkapirtti.fi/ Kovan kysynnän vuoksi lohisoppa oli jo loppu, mutta hernekeitot pannarilla ja tarjolla olleet gluteenittomat herkut maistuivat.

Iltakävelyllä Aurajoen varessa laskeva aurinko leikitteli satumaisesti jään pinnalla. Ja joen ylittävä Förikin oli liikenteessä. https://www.turku.fi/fori

Turussa kaikki on jotenkin ihanan lähellä ja helposti saavutettavissa. Citypäivänä kävimme pikaisesti ostoksilla Hansakorttelissa. Ihana lomalounaspaikka löytyi Aurajoen varresta Neråsta. https://www.nera.fi/ Maa-artisokkakeitto oli suussasulavaa ja lounasseurani nautti Napolin salami-fetapastasta. Vitriinistä löytyivät ihanat jälkiruoat.

Vielä olisi jäänyt Turkuun paljon nähtävää ja koettavaa myös talvisella visiitillä: Kuten Forum Marinum, Kakolanmäki Funikulaareineen, Turun linna ja monta muuta kohdetta. Onneksi Turkuun pääsee helposti ja nopeasti pääkaupunkiseudulta. Seuraavaa kertaa jo odottaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s