Klara vappen ja hyvät eväät

Klara vappen eli selviä vapusta helposti hyvien eväiden kanssa. Vapuksi on kiva tehdä jotain hyvää ja helppoa. Mielellään myös useampaa sorttia, että maistuu kaikille. Onneksi vappu ei ole pingoitusjuhla, joten vappueväiden ei tarvitse olla niin monen mutkan kautta tehtyjä. Viime vappuna olimme aloittaneet jo muuttopakkaamisen ja olin myynyt terassin pöydän ja tuolit uusiin koteihin. Tietysti vappuna on kivempi syödä ulkona, joten vappupicnik-pöytä rakentui ihan riittävän isoksi kuuden muuttolaatikon avulla ja keväiseksi liinalla.

Tänä vappuna mennään myös picnik- ja grillausmeinigillä, koska edelleen on korona-rajoituksia. Jotenkin tässä on tämän erikoisen vuoden aikana muuttunut entistä enemmän mukavuudenhaluiseksi ja ajattelin omalta osalta keventää valmisteluita ja taidan tilata valmiin vappukassin esimerkiksi Talin kartanolta tai Kaartin ravintolasta. Molempien tarjonta vaikuttaa hyvältä ja lähes kaikki on myös gluteenitonta. https://www.ravintolakaarti.fi/ajankohtaista/vapuksi-vappukassi

Jos leivontapeukaloa kuitenkin kutittaa, niin saatan tehdä jo testaamani parsapekonipiiraan, joka oli todella hyvää. Pongasin sen K-ruoka- lehdestä (4/2021)ja muunsin gluteenittomaksi. Gluteenittoman version ohje alla.

Parsa-pekonipiiras gluteenittomana

Pohja

2 dl Semperin grovmixiä

1 dl perunamuusijauhetta

1/2 parmesaanilastuja (tai raastetta)

125 g juoksevaa oivariiniä

1 dl vettä

Sekoita kaikki aineet. Painele voideltuun vuokaan ja esipaista pohjaa 200 astetta 10-15 min.

Täyte:

1 nippu tankoparsaa (n. 400 gr)

1 paketti pekonia

1 punasipuli hienonnettuna (jos haluaa päästä helpolla, niin pakastesipulia)

1 tlk ruokakermaa

3 kananmunaa

1,5 dl parmesaanilastuja (tai raastetta)

1/2 tl suolaa

Hyppysellinen mustapippuria

Ruskista suikaloitu pekoni pannulla. Laita pekoni esipaistelun pohjan päälle. Sekoita munat, kerma, mausteet ja parmesaani. Huutele parsat. Napauta kantaosa pois. Leikkaa puolet pieniksi paloiksi ja sekoita munakerma seokseen. Kaada seos vuokaan. Loput parsoista halkaise puoliksi ja asettele taiteellisen näkemyksesi mukaisesti seoksen päälle. Piirakka viihtyy uunissa vielä 30 minuuttia.

Ja koskapa tykkään munkeista ja kaupasta saa vaan parin kappaleen gluteenittomia munkkipakkauksia, teen munkit joka tapauksessa pikkaisen oikaisten gluteenittomasta pullataikinasta. Ne maistuvat ihan kaikille. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteenittomat-munkit

Hauskaa vappua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s