Nuoriso halua meillä syödä omenat kylmänä. Maistuu kuulemma paremmalta. Siksi säilytämme omenat jääkaapissa. Jostain kumman syystä omenat usein jäävät jääkaappiin hedelmälaatikon pohjalle. Siksipä siis kun alkaa tulla viimeinen käyttöpäivä vastaan, täytyy keksiä sopivia käyttötapoja omenille. Usein teen omenamurua, mutta tällä kertaa alkoi omenarahkakakku houkuttaa. Kevät ja pääsiäinen ovat tulossa niin rahkajälkkärit maistuvat.

Pohja:
100 g voita (oivariinia)
1 dl sokeria
Sekoita vaahdoksi ja lisää muut pohjan ainekset
1 muna
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 prk maitorahkaa
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoa
2 munaa
1,5 dl sokeria
0.25 dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Rusinoita halutessasi
Päälle:
3 omenaa
kanelia
sokeria
Lisää täyte pohjan päälle ja viimeiseksi omenat, kanelin ja vähän sokeria. Uunissa 175 astetta n. 50 min.
