Harmaata Jaarlia muffinssina ja mukissa

Olen teen ystävä. Lapsena mummolassa opin juomaan hopeateetä eli tummaa teetä, johon oli laitettu maitoa ja hunajaa. Aikuisena makuni on jalostunut (tai kaventunut) ja minulle on käynyt samalla lailla kuin muinaiselle Britannian pääministeri Earl Grey II:selle, joka ihastui sittemmin nimensä mukaan nimettyyn teehen maistettuaan sitä. Olen monesti yrittänyt vaihtaa teemerkkiä. Jopa niin, että keittiökaapeista löytyi jossain vaiheessa useampia kymmeniä teepusseja ja -purnukoita. Mutta ehkä se on se bergamot-aromi, joka koukuttaa aina vaan Earl Greyhyn. Olen huomannut, että myös teen laatu vaikuttaa myös makuelämykseen, joten juon vain yhtä tiettyä Earl Grey-merkkiä. 

Pari vuotta sitten huomasin ilokseni, että harmaasta jaarlista oli versoitu muffinsseja. Ne onkin helppotekoisia ja hyvänmakuisia muffareita, jotka sopivat hyvin näin talvisen ajan piristykseksi yhdessä lämpimän teekupin kanssa. Jos pidät porkkanakakusta niin veikkaan, että pidät myös näistä. 

Itse leivon yleensä aina gluteenittomilla jauhoilla ja näissä kuvan muffinsseissa on käytetty Pirkan gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, joka tässä versiossa pysyy hyvin kasassa, eikä murene niin kuin gluteenittomilla on välillä tapana. Yhtä hyvin nämä muffinit voi tehdä tavallisilla vehnäjauhoilla. Hyvää, helppoa ja maukasta. Ehkä joskus voisi testata Earl Grey-juustokakkua…

Taikina: 

3 kpl kananmunia

2 dl sokeria 

Vaahdota yllä olevat

5 dl vaaleita jauhoja (gl tai vehnä)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

ripaus suolaa

2-4  pussia Earl Grey-teetä riippuen kuinka vahvaa haluat (avaa pussi ja sekoita taikinaan)

Sekoita kuivat aineet keskenään

1 prk kermaviiliä

1 dl sulaa margariinia tai voita

Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivien aineiden sekoitusta ja margariinia/kermaviiliä

Paista 200 astetta 15-20 minuuttia

Pursote:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

⅔  desiä juoksevaa margariinia/voita

½ desiä tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria

Sekoita ja pursota päälle

Linkkejä vastaaviin resepteihin:

https://kotiliesi.fi/resepti/earl-grey-muffinit

https://yhteishyva.fi/reseptit/earl-grey-muffinit/recipe-4720

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s