Uinuvan talvipäivän rauhaa Keravan kartanolla

Usein lähistöllä on mielenkiintoisia retkikohteita, joista et ole ehkä tiennyt tai sitten et ole vaan jotenkin rekisteröinyt niitä. Yhtenä lumisena sunnuntai-iltapäivänä entinen opiskelukaverini kutsui minut korona-aikaa sopivalla tavalla kävelylle Keravan kartanolle. Kieltämättä ensin ajattelin, että mitähän nähtävää siellä talvella olisi. Maalaismiljöö motarin vieressä yllätti kuitenkin rauhallisella olemuksellaan. 

Vanhassa navetassa on käsityöläisten työtiloja mm. verhoomo ja puutyövertas. Navetan yläkertaan Keravan kaupunki suunnittelee juhlatilaa. Navetan vierestä löytyykin paikallinen Piilakso, jossa on polkupyöräkorjaamo ja kartanon puutarhurin varasto. Varastolta saimme mukaamme lampaille kuivattuja kasveja. 

Talvipäivän rauhasta uinuvasta tallista löytyikin lampaat ja kanat. Lampaat olivat ihanan kesyjä. Ne tulivat kiinnostuneina silitettäväksi ja ottivat kuivatut tuliaiset mustusteltaviksi. Pasi-pässi oli tiputtanut sarvensa ja uudet olivat kasvamassa tilalle. Pasille ja Armille oli käynyt vahinko ja lampolaan odotellaan karitsoja syntyväksi alkuvuodesta. Silloin vierailijatkaan eivät ole tervetulleita. Kanat olivat kaivautuneet purujen sekaan lämmittelemään ja kesyt kukot tepastelivat yläorsilla. Kanoilla oli myös virikkeenä kanakeinu, mikä ainakin kaupunkilaista hymyilytti. Ehkä kanapiireissä keinut ovat ihan arkipäivää. Tallia hoitaa cityfarmarit ja sitä ylläpidetään kummien lahjoituksilla. Linkki sivuille:  https://jalotus.fi/

Kartanolla vaalitaan myös perinteistä kiertotaloutta eli lainataan, korjataan ja vaihdetaan mieluummin, kuin hankitaan uutta. Kartanolta löytyy myös yhteinen laatikkoviljelmä ja jättimäinen ötökkähotelli eli lahopuuaita. Kesällä Kartanolla on myös kesäkahvila, josta saa raakakakkuja. Tuskin malta odottaa kesää, että pääsen juomaan kaffetta raakakkuineen kartanomiljööseen. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s