Pizza-perjantai perinne

Sopiva tapa pitää porukka kotona perjantaisin on pizza. Lapsuuden perheessäni isä teki melkein joka perjantai pizzaa. Meilläpäin oli tuohon aikaan oli luxusta, että syötiin usein pizzaa saati, että isäihminen leipoi sitä. Ystävänikin vielä sitä muistelee, että oi kun oli ihanaa ja edistyksellistä. Siihen aikaa nuoret myös kävivät perjantaisin usein kylillä. Kieltämättä pizzan tuoksun leijaillessa nenään mietin pari kertaa jäänkö kotiin pizzalle ja saksalaista poliisisarjaa katsomaan vai vetääkö kavereiden kanssa ulkona värjöttely enemmän puoleensa? 

Ihan samanlaista pizza-perinnettä minulle ei nyt omassa perheessä ole ollut. Mutta kieltämättä, jos on kiire miettiä perjantaina millä helpolla ja hyvällä ruualla sitä itseään työviikon jälkeen palkitsisi ja laskeutuisi viikonloppuun, niin helpostihan se menee pizzaksi.

Tässä ja kuvissa meidän tämän hetkinen suosikki-pizza:

Pohja: 

1 dl vettä

Loraus öljyä n. 1-2 rkl

Suolaa n. ½ tl

Jauhoja n. 3 dl

Kuivahiivaa 2 tl

Sisus:

Tomaattisosetta 

Kirsikkatomaatteja

Mozzarella juustoraastetta

Uuniin 225 astetta n. 15 min

Päälle: 

Ilmakuivattua kinkkua

Rucolaa

Ranch salaatinkastiketta tai balsamicokastiketta

Ja sitten nautitaan ja rentoudutaan. Ja Matula on vaihtunut Ivaloon 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s